Some Projects

How to bring out the best of CLT in classroom spaces

The Grange Primary School, Southwark, London

0520 The Grange Slider 1
0520 The Grange Slider 2
0520 The Grange Slider 3
0520 The Grange Slider 4
0520 The Grange Slider 5

An extension to an existing primary school to increase intake from 1.5 to 2FE. The new build CLT structure creates a new street front as well as providing a hall space for the school.

00520 Grange School 2
00520 Grange School 3

The saw tooth elevation of the CLT building fronts the road, designed to give clear span teaching spaces and modern high quality teaching environment.

The building is carefully designed and detailed to make use of panelised CLT properties allowing it to span as an inclined beam and removing the need for ties across the duopitched roof space, keeping the hall decluttered and open.

Architect: Maccreanor Lavington Architects

For: London Borough of Southwark

Related Projects

1009 Tanzania Featured Pic

Child Support Tanzania Inclusive Pre-School, Mbeya

98% of children with disabilities in Africa do not attend school. This pre-school aims to educate 160 children both with …

00480 Stratton Upper School Complete 1

Stratton Upper School, Biggleswade, Bedfordshire

A two-storey extension housing a new science block linked back to the main school building, allowing for the expansion o …

00797 Global Complete 1

Global Academy, Hayes, London

A new modular built 800 place academy for 14 to 19 year olds, focussed on media and entrepreneurship. …