Some Projects

Exposed timber creates a visual connection between inside and outside.

Carlton Marshes Visitor Centre, Suffolk

Carlton exterior terrace
Carlton exterior entrance
Carlton shop2

A visitor and information centre, creating a new southern gateway to the Broads National Park.

Carlton shop1
Carlton shop2

Architect: Cowper Griffiths

For: Suffolk Wildlife Trust

The building was designed to blend into the natural landscape while offering visitors views out across the broads. The superstructure is built from Glulam and CLT, allowing it to sensitively fade into its surroundings, while the exposed timber beams, columns, walls and ceilings create a visual connection between inside and outside.

Connections were designed to avoid visual impact on the exposed structure, and columns were designed to a unique and slender tapered shape.

Related Projects

1419 Brunel reinvented Tate CGI

Brunel Museum Reinvented

The project will conserve the historic building, improve visitor facilities, and provide a gallery to display Marc Brune …

01020 IQL Pavilion Peter Landers 7

IQL Workplace Without Boundaries – Pavilion

A composite steel and timber framed system creating a delightful space for the local community and a recognisable landma …

00081 TNG My Place Ioana Marinescu 5

TNG, My Place, Lewisham

TNG Wells Park Youth Facility is a new community youth centre in South East London. …