PROJECTS
LEEK COLLEGE

Client: Leek College

Architect:  Hunt Feneley Architecture

Value: £1.8m

 

The building is conceived to relocate the engineering metal and wood workshops, as well as part of the art department from their current locations. 

The building sits at the centre of the college, the lower ground floor cut into the hillside with the larger ground floor above, both with levels with views north to the Peak District. 

The structure is founded on piles to limit the excavation of fill below ground and is effectively a folded reinforced concrete plate on the ground with a timber superstructure.   Reflecting the use of the building, the materials (reinforced concrete, CLT and glulam) are left exposed and connections expressed. 

The largely open plan building is extensively lit from large glazed roof lights in the multi-pitch roof and north facing windows creating a modern and light teaching environment.

RAMMED EARTH SCULPTURE
PRACTICE / NEWS
22 May 2018