PROJECTS
106 ELGIN CRESCENT, LONDON

Client:  Private Client

Architect:  Tigg Coll Architects

 

The redevelopment of Elgin Cresent comprises of an extensive basement extension and lower floor refurbishment of a family townhouse in Notting Hill. 

Designed by Tigg Coll Architects the brief was to excavate under the existing sizable house to increase the limited living spaces to give the kitchen/dining rooms more space and set a new reception, playroom, family room and gym below. 

An additional guest suite has also been added at the front of the house. The proposed use of large internal lightwells allows natural daylight to filter right down into the new basement spaces, creating a series of stepped spaces which visually overlap and overlook across the 3 floors creating the feel of a lateral apartment.tigt