PROJECTS
SLOUGH LEISURE CENTRE & ICE ARENA

Client: Morgan Sindall

Architect: GT3 Architects

 

Designed with GT3 Architects the new state of the art Slough Leisure Centre will feature an 8 lane 25m pool, learner pool, wet changing village, activity zone around a new café space, 4 court sports hall with associated changing, treatment rooms, a large 100 station fitness suite, 2 large dance studios and a spinning studio.

The design solution for the leisure centre is based on a steel frame with long span cell beam roof, shallow RC foundations and an in-situ RC swimming pool. To facilitate the works a Thames Water sewer crossing the site had to be diverted. Engenuiti worked with Thames Water to agree a diversion route for this sewer and submit a Section 104/116 application

We developed a SuDS strategy for the site incorporating trench soakaways and permeable paving within the car park. This ensures that all the surface water runoff from the development is contained within the site and discharged to ground. Through the use of permeable paving the runoff from the car park is treated and pollutants are trapped preventing them being carried into the ground.

We also designed with GT3 the new entrance extension to the existing Slough Ice Arena. The structural solutions for the entrance was a steel and concrete frame supported on steel columns with glulam arches. The civil engineering assessed the existing drainage network and established the elements that would be affected by the new extension and what drainage diversion works were required.  The extension was completed in May 2018.

 

Photographs courtesy of Slough Regeneration Partnership.

KLH/ENGENUITI BIKE RIDE 2018
PRACTICE / NEWS
18 Jun 2018